Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a emis marți un comunicat de presă prin care declară că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite şi România nu a fost niciodată mai puternic şi aduce beneficii popoarelor noastre în numeroase domenii.

Comunicatul vine în contextul celui de-al treilea zbor SAC C-17 spre România, finanțat de Guvernul SUA, prin care au fost transportate 100.000 de combinezoane de protecţie din Coreea de Sud în România.

”Suntem mândri că am putut oferi asistenţă Guvernului României pentru transportarea resurselor extrem de necesare din Coreea de Sud în România. Doresc să mulţumesc echipei SAC (Capabilitatea de transport aerian strategic) pentru asumarea acestei misiuni importante.

Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite şi România nu a fost niciodată mai puternic şi aduce beneficii popoarelor noastre în numeroase domenii. Vom continua să consolidăm şi să extindem parteneriatul nostru nu doar în timpul acestei crize, ci şi reconstruindu-ne economiile”, a declarat Adrian Zuckerman.

În context, trebuie menționat faptul că Ministerul Apărării Naționale a solicitat Unității Multinaționale de Transport Strategic a NATO desfășurarea unei noi misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipamente de protecție medicală de la Seul la București.