Amazon Kindle Fire este dispozitivul care ar trebui să detroneze Apple de pe prima poziţie a producătorilor de tablete. Singurul atuu al tabletei pare a fi preţul de doar 200 de dolari. În ceea ce priveşte caracteristicile, tableta celor de la Amazon, care seamănă destul de mult cu BlackBerry PlayBook, nu se poate compara nici cu primul model iPad.

Kindle Fire are un ecran de 7 inch, procesor dual core, memorie internă de 8GB şi Wi-Fi.  Tableta nu are cameră foto, microfon şi nici conexiune 3G. Gamerii nu vor îndrăgi această tabletă deoarece ecranul tactil foloseşte tehnoligia "two point"  faţă de cea "10-point" a iPad-ului. Utilizatorii vor avea în schimb acces la mii de filme, timp de 30 de zile, prin intermediul serviciului Amazon Prime.

"Nu ne gândim la Kindle Fire ca la o tabletă de internet, ci mai degrabă ca la un serviciu", a declarat Jeff Bezos, CEO Amazon.
Kindle Fire va rula sistemul de operare  Google Android, iar aplicaţiile vor putea fi descărcate din Amazon Android App Store. Amazon Kindle Fire are un preţ de 200 de dolari şi va fi disponibil din 15 noiembrie.
Amazon a mai lansat un nou Kindle care va costa 80 de dolari şi alte două dispozitive Kindle Touch şi Touch 3G care vor costa 99 dolari, respectiv 149 dolari. Amazon Kindle va fi disponibil de azi, iar Kindle Touch şi Touch 3G din 21 noiembrie.
Potrivit unui raport realizat de firma de consultanţă Strategy Analytics, tableta iPad domină piaţa din America de Nord, cu o cotă de 80% şi 7,5 milioane unităţi livrate în trimestrul al doilea al acestui an.

Prima versiune a tabletei iPad a fost lansată pe piaţă în luna aprilie 2010, urmată de a doua versiune, iPad 2, în luna martie a acestui an.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/jUtmOApIslE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sursa: engadget.com