Bombă epidemiologică în spitale. Mihai Gâdea: Suntem singura ţară în momentul de faţă, rușinea Europei

Ioana Mihăilă, fost ministru din partea USR, a spus anterior  într-un interviu pentru presa străină că tot Guvernul, inclusiv ea, a greșit deoarece nu s-au pregătit valul patru al pandemieide COVID-19.

„Am relaxat prea repede mesajul nostru despre cât de necesar este vaccinul”, a spus Ioana Mihăilă pentru site-ul politico.eu

Reacția lui Mihai Gâdea

Potrivit celor spuse de Mihai Gădea, am devenit „un fel de bombă epidemiologică” și suntem „rușinea Europei”, în contextul ăn care sunt țări „care au trecut de ceea ce a fost mai greu”.

„Se putea evita? Suntem singura ţară în momentul de faţă, rușinea Europei. Am devenit un fel de bombă epidemiologică. Sunt ţări care au trecut de ceea ce a fost mai greu, şi putem să dăm exemplu Italia, care astăzi au o viaţă aproape normală. Nu mai sunt restricții. Oameni trăiesc normal. Pentru că acolo au fost nişte oameni care, în momentul în care au venit nişte specialişti şi le-au spus ceva, în primul rând, au înţeles.

Una dintre problemele mari ale doamnei Mihailă, care a condus ministerul Sănătăţii în ultima perioada, este faptul că nu înțelegea mesaje sau email-uri în limba engleză care erau trimise. Domnia sa nu a lucrat niciodată în sistemul public de sănătate, niciodată”, a spus Mihai Gădea la „Sinteza Zilei”, prezentând totodată și documente despre deciziile autorităţilor care au generat actuala problemă medicală.

Amintim că în ziua de 13 octombrie, au fost înregistrate 15.733 cazuri noi de persoane infectate cu COVID -19, dintre care 402 erau ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Mai mult, 40.461 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat până în ziua respectivă. În intervalul 12.10.2021 (10:00) – 13.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 390 de decese (190 bărbați și 200 femei).