Tânăra pregătită de  NASA, ar putea fi în 2033, prima ființă umană care va ajunge pe Planeta Marte. 

Alyssa Carson are 17 ani și este cel mai tânăr astronaut în pregătire din întreaga lume. Încă de la vârsta de  trei ani, a hotătât că vrea să fie primul om care ajunge pe planeta Marte.

„Cam când aveam trei ani, în jurul acestei vârste, când eram doar o fetiță, mă uitam la desene animate la televizor și personajele mergeau în aceste aventuri imaginare în fiecare episod, pentru a-i învăța pe copii lucruri despre junglă…. Sau despre altele. Unul dintre ele era despre o misiune pe Marte și, după ce m-am uitat la asta, cum personajele își luau prietenii și mergeau cu ei pe Marte, am început să-l întreb pe tata: e posibil să mergem pe Marte, au ajuns oamenii deja acolo, cam care e treaba cu toată ideea asta cu planeta Marte”, povestește Alyssa, potrivit Digi24. 

Habar n-aveam că voi crește un copil pe care îl voi susține ca să plece de pe această planetă”, Bert Carson, spune tatăl fetei.

Alyssa Carson este acum astronaut în pregătire la NASA și candidat la primul zbor uman către Marte. Se definește ca membru al ”generației Marte”.

„La ora actuală, planurile sunt acelea de a începe să trimitem oameni pe Marte cam în 15 ani. Unele proiecte sunt doar dus – ca MarsOne sau The Netherlands – , iar altele iau în calcul o călătorie de întoarcere. Folosind tehnologiile actuale, știm că va dura 6 luni să ajungem acolo, apoi astronauții vor locui pe planetă timp de un an și ceva, iar drumul de întoarcere va dura 9 luni. Așa că asta va fi cea mai lungă perioadă de timp în care oamenii vor sta în spațiu sau într-o misiune”, explică Alyssa.