Ovidiu Nicolescu, Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijloci Private din România (CNIPMMR) a declarat că potrivit estimărilor sale, alte 100.000 de firme îşi vor suspenda activitatea sau se vor închide până la finele anului.

El a făcut aceste aproximări, bazându-se pe faptul că „vârful crizei în România nu a trecut. Încă suntem pe tobogan, nu am ajuns în punctul cel mai de jos. Eu cred că vom ajunge acolo în trimestrele 3 şi 4 ale acestui an şi în primul trimestru al anului următor. Abia când vom ajunge în acel punct va fi grav”.

De asemenea, el a apreciat că, dintre companiile care vor rămâne în piaţă, circa 70% vor fi nevoite să facă disponibilizări de personal. „Utilităţile nu se ieftinesc, furnizorii au aceleaşi preţuri. De unde se va tăia? De la cheltuielile cu personalul. Adică în loc de cinci oameni vor rămâne patru, care vor face muncă mai multă. Fiecare dintre ei va fi însă mulţumit cu faptul că i s-a păstrat locul de muncă. E criză, ce să-i faci…” a precizat el.

Trebuie menţionat faptul că, până acum, şi-au suspendat activitatea 115.000 de firme.

Nicolescu a mai explicat că „probleme vor avea microîntreprinderile, ele sunt cele mai vulnerabile. Eu cred că principalele domenii afectate vor fi industria, serviciile şi în mod special comerţul. Va mai suferi şi sectorul construcţiilor, în principal din cauza plăţilor întârziate din partea statului”.