Fireman's Fund, care are prime de asigurare în valoare de aproximativ 750 de milioane de dolari, ar putea fi achiziţionată de companiile Ace, AIG şi AmTrust, susţin sursele.

Reprezentanţii Allianz şi AIG au refuzat să comenteze informaţia.

Anul acesta, Allianz a demarat o restructurare majoră a Fireman's Fund. În septembrie, asiguratorul german a anunţat că va integra divizia de asigurări de proprietate şi de accident (P&C) în Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).

Luna aceasta, Allianz s-a angajat să plătească acţionarilor dividende mai ridicate şi a confirmat ţinta de profit pentru acest an, după ce divizia sa Pimco – cel mai mare fond de investiţii în obligaţiuni din lume – nu a reuşit să contracareze retragerile de fonduri, cauzate de demisia şocantă a fondatorului acesteia, Bill Gross.

După plecarea directorului şi a fondatorului Bill Gross, în septembrie, investitorii au retras fonduri record. Ieşirile nete la Pimco au totalizat 49,2 miliarde de euro în trimestrul trei din 2014.

'Retragerile de fonduri după demisia lui Bill Gross sunt în linie cu previziunile noastre. Estimarea privind profitul operaţional din 2014 rămâne nemodificată, la 10,5 miliarde de euro, iar decizia privind majorarea dividendelor arată încrederea conducerii în viitorul Allianz', a afirmat directorul financiar, Dieter Wemmer.

În trimestrul trei din 2014, profitul net al Allianz a urcat cu 11%, la 1,61 miliarde de euro, de la 1,45 miliarde de euro în perioada similară din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,57 miliarde de euro. Profitul operaţional la divizia de gestionare a activelor, compusă din Pimco şi Allianz Global Investors, a scăzut cu 5%, la 694 de milioane de euro.

În trimestrul trei din 2014, profitul operaţional a urcat cu 5,2%, la 2,65 miliarde de euro, de la 2,52 miliarde de euro în perioada similară din 2013, în timp ce veniturile totale au crescut cu 14,5%, la 28,78 miliarde de euro, de la 25,14 miliarde de euro.

Divizia de asigurări de proprietate şi de accident (P&C) a raportat o creştere a profitului de 36%, la 1,083 miliarde de euro, pe fondul rezultatelor foarte bune înregistrate în Marea Britanie şi Germania.

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a avertizat că retragerile de fonduri de la Pimco vor duce la profituri mai reduse pentru Allianz. Bill Gross a făcut din Pimco cel mai mare fond de investiţii în obligaţiuni din lume. Pimco gestionează active ale clienţilor în valoare de aproximativ 2.000 de miliarde de dolari şi este responsabilă pentru un sfert din profitul operaţional al companiei germane.

Allianz SE, cel mai mare asigurator european, este prezent şi pe piaţa din România.

SURSA: Agerpres