"Ne păstrăm dinamica pozitivă a afacerii noastre. Suntem consecvenţi în ceea ce priveşte strategia de vânzări, iar rezultatele bune atât la nivelul veniturilor, cât şi la nivelul profitului demonstrează, încă o data, ca avem o strategie sănătoasă", a declarat Rémi Vrignaud, CEO Allianz-Tiriac. 

Asiguratorul precizează că segmentul asigurărilor generale deţine, în continuare, o ponderea majoritară în totalul veniturilor Allianz-Tiriac, respectiv circa 90%. Diferenţa de 10 procente provine din realizările înregistrate din vânzările de asigurări de viaţă. 

La nivelul asigurărilor generale, valoarea veniturilor a ajuns la finele primelor saşe luni ale anului la 536 milioane lei, înregistrând o creştere de peste 13% faţă de anul trecut (472,3 milioane lei S1 2015). Avansul subscrierilor a fost susţinut atât de segmentul asigurărilor auto (+13,2%), cât şi de evoluţia afacerilor non-auto (+14%). 

În ceea ce priveşte asigurările generale non-auto, toate liniile principale de asigurări au contribuit la aceasta dinamica pozitivă. Se remarcă o creştere semnificativă la nivelul asigurărilor de persoane, de 28%, avansul cel mai accentuat înregistrându-se pe segmentul asigurărilor de sănătate (67,9%). În egală măsură, subscrierile din asigurările de bunuri şi proprietăţi au urcat până la 94 milioane de lei, evidenţiind o creştere semestrială de 8 procente. Per total, veniturile din asigurări non-auto au atins, la finele lunii iunie, o valoare de 162,4 milioane lei, faţă de 142,5 milioane lei cu un an în urma (S1 2015). 

Asigurările auto au generat venituri semestriale de 373,2 milioane de lei, susţinute de creşterea accelerata a vânzărilor de poliţe RCA. 

"Creşterea înregistrată în vânzările RCA este în consens cu dinamica pieţei unde s-a înregistrat un avans semnificativ în comparaţie cu anul trecut. Sigur, cea mai bună veste din piaţa o reprezintă însă scăderea ratei combinate, fiind un semnal ca pierderile pe acest segment încep să se diminueze. Departe totuşi de a putea acoperi toate cheltuielile implicate. În ceea ce priveşte Allianz-Ţiriac, deşi profitabilitatea s-a îmbunătăţit marginal pe acest segment, de la 108% rata combinată la 106%, asigurările de tip RCA continuă să rămână o linie neprofitabilă. Obligaţiile de plată, doar pentru RCA, la finele lunii iunie 2016, înregistrau o valoare de peste 370 milioane lei, cu circa 15 procente mai mult faţă de anul trecut. O treime din aceste obligaţii sunt reprezentate de vătămările corporale", a precizat Aurel Badea, directorul Direcţiei Tehnice. 

Potrivit sursei citate, în cursul unei zile, de exemplu, Allianz-Ţiriac achită, în medie, circa 60 de dosare de daună doar pentru RCA. La nivel agregat, valoarea despăgubirilor achitate de către Allianz-Ţiriac pentru asigurările generale în prima jumătate a anului în curs a ajuns aproape de 220 milioane lei. 

Asigurătorul mai precizează că vânzările de poliţe de asigurări de viaţă au înregistrat, de asemenea, o creştere de 9 procente, până la 62,7 milioane lei, cu 5 milioane mai mult faţă de primul semestru al anului trecut. Asigurările de tip unit linked (cu componentă investiţională) deţin o pondere de peste 43% din totalul vânzărilor de asigurări de viaţă, în timp ce asigurările tradiţionale – individuale şi de grup – au contribuit cu restul de 57%.

AGERPRES