Publicaţia susţine că aceste reduceri de posturi fac parte dintr-un program mai larg de reducere a costurilor care ar implica renunţarea la un număr total de 1.300 de locuri de muncă, dintre care o parte au fost deja eliminate prin pensionări anticipate. De asemenea, grupul german de asigurări vrea să unească o serie de facilităţi din cadrul diviziilor de operaţiuni şi solicitări până la finele lui 2020, adaugă Süddeutsche Zeitung, fără a oferi alte detalii. 

Conducerea grupului ar fi prezentat aceste restructurări ca fiind inevitabile, din cauza procesului de digitalizare a muncii, o viziune contestată de numeroşi angajaţi care susţin că echipa managerială vrea doar să maximizeze profiturile. 

Compania germană este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări. Anul trecut, Allianz-Ţiriac a obţinut un profit operaţional consolidat din activitatea de asigurări de 12 milioane lei în 2016, în creştere cu 15,8% faţă de 2015. Conform datelor publicate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Allianz-Ţiriac deţine o cotă de piaţă de 13,08% şi rămâne liderul pieţei de asigurări atât la nivel agregat, cât şi la nivelul segmentului asigurărilor generale. (Sursa: Agerpres)