Alina Gorghiu declară că provoacă Parlamentul să adopte un act legislative în acest sens.

Redăm integral postarea preşedintelui PNL.

"Să impozităm cu 16% profitul companiilor internaţionale!

Este ziua în care voi face abstracție că sunt adversar politic al PSD, adversar politic cu Liviu Dragnea. Astăzi nu mă interesează polemica politica, însă vorbim despre două legi pe care vreau să le privim ca importante. Una este sub semnătura PSD, alta sub semnătura PNL.

Pentru cea sub semnătura PNL, ne-a ușurat misiunea o directivă care a fost dată în vara acestui an. Noi vrem să o transpunem mai repede și este în interesul statului să o transpunem. Noi avem termen de transpunere în 2019, dar de ce să așteptăm? De ce să nu începem de astăzi, prin votul Parlamentului, să impozităm cu 16% profitul companiilor internaționale care își trimit profitul în afară prin diverse tertipuri.

Antreprenorul român plătește profitul în România, iar ceilalți și-l duc afară prin diverse pârghii. Directiva aceasta facilitează impozitarea profitului acolo unde l-ai produs. Aș vrea să provoc Parlamentul să propună aceeași procedură ca într-o săptămână să o trecem și prin Senat și prin Camera Deputaților. Este un proiect foarte bun. Vorbim de venituri de patru ori mai mari la buget."

AGERPRES