Senatorul liberal a notat pe pagina sa de Facebook că PNL va ataca la CCR moțiunea de cenzură depusă de către PSD. Aceasta a mai notat că este singurul răspuns corect la nesăbuința PSD de a genera o criză politică.

„Este singurul răspuns corect la nesăbuința PSD de a genera o criză politică care să se suprapună peste cea sanitară și cea economică. Asta în condițiile în care s-a evidențiat ca fiind singura majoritate parlamentară din Europa care a încurcat guvernul în lupta cu pandemia și singura care a votat unul după altul acte normative care au instituit noi și noi cheltuieli bugetare, fără sursă de finanțare.”, a scris Alina Gorghiu.

PSD nu respectă prevederile constituționale

Aceasta a mai scris că Partidul Social Democrat nu are deloc respect pentru prevederile constituționale. Senatorul făcea referire la faptul că toate moțiunile depuse de PSD au fost depuse în sesiunile parlamentare ordinare, nu în vacanță.

”Este îndreptățită decizia PNL la totala lipsă de respect a PSD față de prevederile constituționale, având în vedere că, până acum, toate moțiunile de cenzură au fost depuse în sesiunile parlamentare ordinare, nu în vacanță, iar constituțional, există obligația ca moțiunile să fie depuse în sesiunile ordinare.”, se arată pe pagina ei de Facebook.

Datorie morală față de români

Tot pe pagina sa de Facebook, aceasta a mai scris că este o datorie morală față de românii care au realizat că adevăratul motiv pentru care PSD a încalcă Constituția este ca Marcel Ciolacu să preia șefia partidului.

”Este o datorie morală față de românii care s-au convins că motivul pentru care PSD forțează procedura parlamentară și încălcarea Constituției este doar candidatura lui Marcel Ciolacu la șefia partidului.

Am înțeles cu toții deja că pentru PSD protejarea sănătății oamenilor nu este prioritate. Dar, cu atât mai mult, asta nu le dă voie să arunce în haos o întreagă țară pe motiv de calcule politice sau din disperare să parvină la putere prin orice mijloace, chiar dacă sunt iresponsabile, iraționale sau chiar malițioase.”, se mai arată în mesajul Alinei Gorghiu.

România ar putea rămâne fără Guvern în plină pandemie

În încheiere, Alina Gorghiu a subliniat că România ar putea rămâne fără Guvern în plină pandemie.

”Cui folosește ca România să rămână fără Guvern în plină pandemie, cu 3 săptămâni înainte de redeschiderea școlilor, cu aproape o lună înainte de organizarea alegerilor locale și cu 3 luni până la cele parlamentare?!”, scrie Gorghiu pe Facebook.