Fostul premier Dacian Cioloș a reacționat joi, în termeni duri, după depunerea mandatului de Prim-Ministru desemnat de către Florin Cîțu.

Liderul Plus insistă asupra faptului că România are în aceste momente nevoie de un Guvern stabil și îi acuză pe cei de la PNL că se tem de guvernare.

Domnul Cîțu era ieri hotărât să-și asume mandatul de prim-ministru. Știu asta foarte sigur! Ce s-o fi întâmplat în ultimele ore? Cine și ce jocuri face?

Țara are nevoie de un guvern stabil. O majoritate se contura să susțină instalarea guvernului”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

”Baba-oarba cu Guvernul”

”Lumea se pregătește să lupte cu criza de sănătate și cu criza economică și PNL joacă baba-oarba cu guvernul.

Nu știu cine/ce calcule și-a făcut, dar acest joc politic al PNL în momentele pe care le trăim este IRESPONSABIL.

Cui îi e teamă de guvernare?
Nouă nu!”, a adăugat fostul Premier.

Varianta de premier a USR-Plus

”Este ceva rușinos ceea ce s-a întâmplat astăzi, este de necrezut ceea ce s-a întâmplat astăzi. Când peste România vine o molimă, când oameni sunt disperați și stăteau cu ochii pe noi să vadă cum va fi rezolvată criza. Am văzut astăzi un nou blat ordinar!

Alianța USR-PLUS are variantă de premier, noi îl susținem pe Dacian Cioloș. Vine o molimă peste România, iar oamenii politici de la noi fac același joc la mișto, cum înțelegem că a fost propunerea Cîțu”, a declarat joi Dan Barna.

“PNL a decis să prelungească criza politică. Aceasata este ceea ce vede orice cetățean. Eu aștept niște explicații de la președinte pentru acest circ ridicol. Vom vedea care va fi nominalizarea următoare sau dacă va fi o nominalizare sau dacă vom începe simulacrul consultărilor. Ideea unui guvern alături de PRO România nu face parte din planurile USR”, a mai spus președintele USR.