Pe baza acestui acord, fiecare companie va cumpara un anumit numar de locuri puse la dispozitie de compania partenera la cursele organizate de aceasta, locuri care vor fi administrate conform politicii comerciale proprii. Stabilirea tarifelor se va face, de asemenea, in mod liber de catre fiecare companie.
De la inceputul lunii iunie, cursele dintre cele doua capitale se efectueaza cu avioane Boeing 737, ATR 500 si F 70. Conform noului program, Tarom opereaza zboruri in zilele de marti, miercuri si joi, iar Malev va avea curse in zilele de luni, marti, miercuri si joi. Suprapunerea zborurilor in zilele de marti si joi este impusa de numarul foarte mare al pasagerilor.
In prezent, un bilet tur – retur pe ruta Bucuresti – Budapesta costa echivalentul a 170 de dolari.
Tarom a mai incheiat acorduri similare cu inca patru companii de transport aerian. Cursele spre Roma si Milano sunt efectuate in colaborare cu Alitalia, cele spre ZALrich sunt in parteneriat cu Swissair, iar cursele spre Moscova se fac pe baza acordului incheiat cu Aeroflot. Zborurile spre Madrid si Barcelona sunt operate in colaborare de Tarom si compania spaniola Air Iberia