Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii. 'Echipa Sylpheo, alcătuită din 40 de ingineri şi consultanţi, va aduce expertiza dezvoltatorului de software la organizaţia noastră', a afirmat Ogi Redzic, vicepreşedintele alianţei, responsabil pentru conectivitatea vehiculelor şi servicii de mobilitate, scrie Agerpres.

De asemenea, Renault – Nissan a anunţat lansarea unei campanii de recrutare pentru a angaja 300 de experţi în domeniu.

Alianţa Renault – Nissan va lansa, în următorii patru ani, mai mult de zece maşini 'fără şofer' în SUA, Europa, China şi Japonia, a anunţat, recent, şeful alianţei, Carlos Ghosn. 

Automobilele complet autonome vor fi lansate în cursul acestui an şi vor fi dotate cu un dispozitiv numit 'controlul benzii unice de circulaţie', care va permite vehiculelor să se deplaseze în mod autonom pe autostrăzi, fără să schimbe banda de circulaţie, a explicat Ghosn.

Acesta a adăugat că Renault-Nissan va lansa şi o aplicaţie pentru dispozitivele mobile ce le va permite utilizatorilor să interacţioneze din depărtare cu maşinile lor, schimbând muzica şi temperatura maşinii.

Până în 2018, alianţa va începe să vândă vehicule dotate cu un dispozitiv numit 'controlul multiplu al benzii de circulaţie', prin care automobilele pot schimba banda de circulaţie pe autostrăzi şi se pot deplasa prin trafic intens. Ghosn a adăugat că, până în anul 2020, Renault – Nissan va lansa maşini care se pot deplasa autonom prin intersecţii şi prin traficul intens.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault.