Dezvăluire îngrijorătoare a lui Alexandru Rafila în plină pandemie de coronavirus. România are parte de noi probleme. Pe lângă noile cazuri de infectări, mai sunt și alte dificultăți.

Alexandru Rafila a spus adevărul

Alexandru Rafila a vorbit despre cele mai noi date privind numărul de cazuri de infectare cu coronavirus din Europa. Și aici ocupă un loc extrem de îngrijorător. România se află locul 3, depășită doar de Portugalia și Suedia.

Clasamentul țărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19 este completat de Bulgaria, Serbia și Polonia. „Trebuie să facem cu toții un efort individual ca să avem un răspuns colectiv, ca să putem să scădeam această incidență până în zona verde, pentru că discuția la nivelul Uniunii Europene privind libera circulație a cetățenilor în spațiul comunitar pune o anumită problemă: țările care depășesc media Uniunii Europene s-ar putea să fie constrânse, dacă doresc să-și trimită cetățenii în celelalte țări care sunt în zona verde, aceștia să stea două săptămâni în izolare. Lucrul acesta ar limita foarte mult circulația cetățenilor români”, a spus Alexandru Rafila, conform Antena 3.

Abia acum încep însă problemele. Rafila a dezvăluit că Estonia a luat deja măsura carantinării cetățenilor care vin din România, Bulgaria și Polonia. „S-a întâmplat astăzi (joi, n.r.). Estonia a luat decizia ca cetățenii care vin din România, Bulgaria și Polonia trebuie să stea timp de două săptămâni în izolare, dacă doresc să călătorească acolo”, a precizat Rafila.