"Avem convingerea că înţelegerea corectă de ambele părţi a situaţiei poate conduce la soluţii eficiente”, scrie în adresa trimisă în atenţia lui Şerban Pop, preşedintele ANAF.

ANAF a blocat pe 21 mai 2011 conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate din 2005 până la finalul lui 2011 către bugetul de stat. La finalul anului trecut, acestea erau în valoare de 272.699 mii lei, din care circa o treime sunt penalităţi, scrie în comunicatul transmis de instituţie.

 
Blocarea activităţii TVR în perioadă electorală periclitează rolul televiziunii publice pe piaţa media, TVR fiind singura televiziune care are obligaţia legală de a reflecta campania electorală, scrie în comunicat. Tot în pericol se află şi transmiterea a două evenimente sportive importante: CE de Fotbal şi Jocurile Olimpice de la Londra”, scrie în documentul depus la ANAF.

Planul de echilibrare financiară a televiziunii publice, care prevede reformarea instituţiei, scăderea bazei de cheltuieli, corelate cu creşterea veniturilor prin indexarea taxei TV, depinde exclusiv de decizia politică, dat fiind modul în care funcţionează televiziunea publică. „Cadrul legal e total depăşit. Permite un amestec politic generos în activitatea instituţiei”, a spus Alexandru Lăzescu, Preşedinte-Director General al TVR, în întâlnirea cu presa..

Aseară, ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei şi-a exprimat îngrijorarea faţă de blocarea de către ANAF a conturilor televiziunii publice în plină perioadă electorală şi a făcut apel la factorii responsabili – atât din partea autorităţilor, cât şi din cadrul TVR – să găsească o soluţie urgentă care să garanteze dreptul publicului de a fi informat.
 
În ultimii doi ani , conducerea televiziunii publice a făcut cunoscute sursele de deficit şi paşii pentru redresarea financiară a instituţiei atât presei, cât şi întregii clase politice.