Piaţa globală de smartphone-uri este estimată la 1,3 miliarde de unităţi anul acesta, iar pentru anul viitor se estimează 1,5 miliarde de unităţi. Piaţa locală se ridică anul acesta la 2,6 milioane de unităţi, iar pentru anul viitor se estimează o creştere de până la 3,5 milioane unităţi.

În ceea ce priveşte E-Boda, compania românească, a vândut 15.000 unităţi în 2013, an în care a intrat pe acest segment, iar pentru anul acesta estimează 60.000 unităţi. Anul viitor compania speră să treacă pragul de 100.000 de telefoane vândute.

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de opt milioane de euro, iar pentru anul acesta estimează o creştere de 50%, la 12 milioane de euro.

"Anul acesta vom termina cu mai multe tablete vândute decât smartphone-uri, însă la finele anului viitor cele mai vândute produse vor fi cu siguranţă telefoanele", a declarat Drăgoiu.

Conform CEO-ului E-Boda, avântul de pe piaţa de tablete s-a domolit, iar anul viitor piaţa va stagna sau va creşte, dar nu cu mai mult de 15%.

“Pe măsura ce telefonul a preluat tot mai mult din funcţiile tabletei, iar aceasta stă din ce în ce mai mult într-un sertar era normal ca piaţa să se domolească. Şi Apple are această problemă, încearcă să găsească soluţii pentru iPad astfel încât să continue creşterea. Au făcut un parteneriat cu IBM, au scos model nou, mai subţire, atacă noi canale de vânzare, de dragul de a menţine flacăra vie, dar  piaţa de tablete nu  mai creşte organic”, afirmă Drăgoiu. “Piaţa totală de tablete din România este estimată la 800.000 de unităţi. Anul viitor, dacă mai creşte, nu poate depăşi un milion de unităţi”, a adăugat Drăgoiu.

E-Boda are între 8-10% din piaţa locală de tablete.

Legat de smartphone-uri, cele mai noi modele lansate anul acesta de E-Boda sunt Storm V500 şi Storm V500S. V500S are un ecran de 5 inch HD, 1 GB memorie RAM, procesor 1,4 GHz octacore, 16 GB spaţiu de stocare, camere foto de 5 şi 13 MP, baterie de 1900 mAh şi o grosime de 6,6 mm. Preţul este de 849 lei. V500 are procesor quad core, camere de 2 şi 8 MP şi 8 GB spaţiu de stocare. Acesta are un preţ de 649 lei. În privinţa unui telefon 4G, acesta ar putea fi lansat în prima jumătate a anului viitor, potrivit lui Drăgoiu. De asemenea, E-Boda pregăteşte o tabletă cu Windows şi analizează posibilitatea lansării unui magazin fizic.