Mai multe surse au precizat pentru Capital că totuși Alexandru Cumpănașu avea și are ambiții foarte mari și își dorește mai multă vizibilitate pentru organizația lui. Și indirect mai multă putere și influență. Acesta ar fi fost motivul pentru care ar fi luat în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale, dar în urmă cu câteva luni nu s-a gândit la propria persoană ca alternativă pentru această poziție.

Ei bine, se pare că în momentul de față, mai mulți oameni din sistem l-ar împinge spre Cotroceni, tocmai pentru a echilibra jocul, Dan Barna fiind o variantă pe care mulți ar alege-o din simplul motiv că vor altceva decât tot ce am avut. Iar acest lucru înseamnă pericol maxim pentru Klaus Iohannis.  Cumpănașu, conform acelorași surse, a luat în calcul această variantă, însă presiunea media și multitudinea de articole negative pe acest subiect l-ar fi făcut să reflecteze mai mult și să încline balanța spre nu, însă momentan nu ar fi un NU tranșant, așa că multe se mai pot întâmpla, contrar declarațiilor.

Invitat la Antena 3, pentru un interviu live cu Cătălina Porumbel, la final acesta a răspuns provocării jurnalistei și a spus cu jumătate de gură că nu dorește să candideze la alegerile prezidențiale pentru că nu vede sensul și că el vrea doar să facă dreptate. Și totuși în luna octombrie ne-am putea trezi cu o foarte mare surpriză, mai exact că un grup de oameni a strâns deja semnăturile necesare pentru o candidatură a lui și împins de val, va trebuie să accepte.

De remarcat și faptul că deși popularitatea lui Alexandru Cumpănașu a crescut foarte mult, acum începe să atingă un nivel de saturație. Fiind atotprezent pe toate posturile, publicul a început să-l respingă subtil în momentul de față și să-și pună din ce în ce mai multe întrebări cu privire la acțiunile lui.