"Propus pentru a ocupa postul de preşedinte director general al BRD – Groupe Societe Generale, Alexandre Maymat a invocat motive personale care determină întoarcerea sa la Paris. În consecinţă, banca a hotărât să retragă candidatura domnului Maymat supusă autorizării Băncii Naţionale a României. Un nou candidat va fi propus aprobării organelor statutare ale BRD şi BNR. Preşedinţia interimară este asigurată în continuare de domnul Petre Bunescu, conform deciziei CA din 27.04.2012", se arată într-un raport al BRD transmis la Bursa de Valori Bucureşti.
Alexandre Maymat urma să preia conducerea ca urmare a retragerii lui Guy Poupet, preşedinte – director general al instituţiei de credit. Anterior, Maymat a fost administrator şi director general al Societe Generale Camerun.
La finele lunii aprilie, acţionarii BRD au aprobat numirea lui Maymat în funcţia de administrator, sub condiţia obţinerii aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României.
Banca a anunţat oficial în luna martie că acesta va fi numit director general şi a fost propus pentru poziţia de administrator al băncii, începând cu 1 mai, potrivit Mediafax.
Acţionarul majoritar al BRD este grupul financiar francez Societe Generale (circa 59% din acţiuni).
SURSA: mediafax.ro