Acesta anunță schimbări pe piața muncii și promite că taxele plătite de către angajați vor fi mai mici. Teodorovici pregătește un proiect în acest sens.

Mai mult, Guvernul vrea să oblige studenții să rămână în țară după terminarea facultății. Cum? Teodorovici spune că aceștia vor semna contracte cu universitățile la care studiază fără taxă ca după finalizarea studiilor să muncească pentru țara noastră.

„Săptămâna aceasta o să fie o discuţie. Eu am propus să fie o discuţie transparentă, ca oamenii să vadă exact ce se discută. (…) De ce nu întrebăm şi discutăm cu studenţii: continuăm să sprijinim această zonă, dar, după terminarea facultăţii nu cumva ar fi corect din toate punctele de vedere ca studenţii un număr de ani de zile să lucreze în România după terminarea facultăţii? Nicăieri în Europa nu este o astfel de formă. Nu. Statul român investeşte foarte mult în studenţi, dar după aceea marea lor parte se duc… (să muncească în afara ţării n.r.). Se dau acele credite, împrumuturi pe termen lung pentru studenţi. Şi poate ar trebui să punem asta în balanţă, nu cumva ar trebui ca după terminarea studiilor, statul investind în tine, în facilităţi pe transport, în şcoală …Şi poate găsim scheme de finanţare să încurajăm studenţii să şi facă ce au de făcut şi mai bine”, a mai spus ministrul Finanţelor în urmă cu câteva zile.