Tensiunile în zona de Sud-Est a Europei escaladează rapid iar Rusia nu pare să depună niciun efort pentru aplanarea acestora, ba din contră.

Citește și: Tudor Chirilă a bătut un bărbat. Poliția a intervenit. Reacția artistului

După ce au adus în Crimmea bombardiere cu focoase nucleare, tip Tupolev 22, regimul de la Kremlin continuă manevrele de intimidare.

Aviația rusă participă la antrenamente și simulări de bombardare a scutului antirachetă de la Deveselu.

„Cazarma care găzduieşte această unitate americană a fost reprodusă la scară 1/1 din materiale uşoare, iar piloţii se pot perfecţiona în condiţii cât mai apropiate de cele reale”, declară surse militare pentru Adevărul.

Mai mult decât atât, peste 1500 de soldați ruși efectuează exerciții în zona Mării Negre, alături de tehnică militară precum avioane, elicoptere și vehicule amfibii, simulând un scenariu de atac către o zonă inamică.

Citește și: Pro TV, în mijlocul unui scandal cu acuzații de șantaj și abuz în serviciu

Generalul Alexandru Grumaz susține că Rusia lucrează la crearea unei noi Cortine de Fier, organizând chiar și exerciții care nu sunt notificate oficialilor NATO.

„Responsabilii militari ruşi se reîntorc la doctrina din timpul Razboiului Rece şi fac stocuri imense de tancuri, blindate, sisteme de rachete antinavă sau antiaeriene. Crimeea este un uriaş depozit de armament aşa cum în timpul Războiului Rece acest rol a fost rezervat Transnistriei. Moscova are scopul declarat de a ajunge cea mai mare armată din lume, ambiţie care, din cauza cheltuielilor mari, ar putea aduce o situaţie asemănătoare cu cea din 1991, când s-a produs colapsul URSS”, a subliniat generalul Alexandru Grumaz.