Sunt vizați șoferii din Amsterdam. Autoritățile ar putea elimina în totalitate mașinile diesel și pe benzină până în anul 2030. Astfel, locuitorii  vor fi nevoiți să-și cumpere mașini electrice sau să meargă cu bicicleta.

Potrivit stirileprotv, până în 2020 vor fi scoase din circulație mașinile diesel fabricate înainte de 2005.

Măsura face parte din planul “Clean Air Action Plan”. Se dorește eliminarea treptată a emisiilor poluante. O decizie ar putea fi luată de consilierii municipali luna viitoare, urmând ca rezidenții și companiile să-și adapteze parcurile auto în funcție de noile cerințe.

Poluarea este unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului și o mare problemă pentru șoferi. Afectate sunt și companiile constructoare de mașini. În Germania, landul Baden-Wuerttemberg a cerut despăgubiri de la Volkswagen, după ce autorităţile locale au achiziţionat maşini diesel VW care acum sunt interzise în oraşe, cum ar fi în Stuttgart, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Mai multe țări au luat măsuri pentru a reduce emisiile poluante. În Germania, s-a decis ca oraşele să poată interzice circulaţia celor mai poluante automobile diesel pe străzile lor.