Putin a acordat un interviu presei ruse şi arabe înaintea vizitei pe care o va efectua în Arabia Saudită și a declarat că speră ca în lume să nu mai izbucneacă un nou Război Rece, dar că în cazul în care va izbucni, Rusia este pregătită, transmite publicația Hurriyet, citată de Rador.

Întrebat dacă „Va mai izbucni un nou Război Rece?”  Vladimir Putin a răspuns: „E drept că nu mai doresc să izbucnească un nou Război Rece şi să înceapă o nouă cursă a înarmărilor. Sper că nu va începe. Dar dacă vom trăi o evoluţie asemănătoare, Rusia este încă de pe acum pregătită. Noi deţinem arme de ultimă generaţie pe care nimeni nu le-a dezvoltat, nimeni nu a reuşit să le producă. Deci, dacă vor avea loc astfel de evoluţii, noi suntem pregătiţi.”

În plus acesta a declarat că Rusia nu urmărește să participe la cursa înarmărilor și că nu are lipsuri în ceea ce privește armamentul tehnologic avansat.

„Este suficient să arunci o privire la bugetele ţărilor în domeniul apărării. Astăzi, Statele Unite cheltuiesc pe an 700 de miliarde de dolari. Sunt urmate de China, Arabia Saudită, Marea Britanie, Franţa şi Japonia. Bugetul militar anual al Rusiei este de 48 de miliarde de dolari. Deci, noi nu urmărim să participăm la cursa înarmărilor. Apoi, de multe ori, tehnologiile avansate de armament nu se măsoară în bani. Mai mult decât cantitatea este importantă calitatea. Noi nu avem lipsuri în această problemă.”

De asemenea, acesta a mai precizat și că NATO s-a apropiat de frontierele Rusiei și că nu au nicio șansă să treacă de armele strategice pe care Rusia le deține.

„Este o realitate că NATO s-a apropiat de frontierele noastre, a instalat baze militare pentru rachete în România şi Polonia. Iar noi, bineînţeles că am fost deranjaţi. Se gândesc că pot ajunge la noi trecând de armele strategice ale Rusiei. Dar până şi analiştii militari din Occident susţin că astfel de acţiuni nu vor putea da roade. Apoi, nici NATO nu mai este o structură militară învechită. În interiorul ei au loc diverse transformări.”