Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, în momentul în care partidul său se va afla la guvernare, toate pensiile speciale vor fi eliminate, cu excepția celor ale militarilor.

„Poziția noastră este de a susține principiul contributivității, ca principiu în calcularea pensiei. Este cel mai drept, cel mai normal, cel mai firesc. Singura excepție față de calcularea pensiilor pe baza principiului contributivității o facem în cazul cadrelor militare, care sunt beneficiarii unei pensii de serviciu, dar și pe considerentul că un cadru militar, chiar și când e trecut în rezervă, oricând este gata, în cazul în care este mobilizat, să servească sub drapel. De altlfe, în toate țările NATO există această practică a pensiilor de serviciilor,” a declarat Ludovic Orban pentru bugetul.ro.

Președintele PNL anunță și care este principalul obiectiv al partidului, după intrarea la guvernare:

„Principalul motor de creștere, care îți asigură cu adevărat o creștere economică sănătoasă, stabilă, îl reprezintă investițiile, atât investițiile private, cât și investițiile în sectorul public. În ceea ce privește investițiile publice, obiectivul nostru este să creștem la un procent cât mai mare din Produsul Intern Brut cuantumul investițiilor. În ceea ce privește investițiile private, trebuie creat un cadru prietenos, pentru ca orice afacere să se desfășoare în condiții de stabilitate, de predictibilitate, de asigurarea unei competiții oneste, astfel încât să poți să fructifici toate oportunitățile pe care le are România, atrăgând investiții, stimulând orice individ care vrea să pună pe picioare o afacere, transformând administrația într-un prieten al celor care vor să facă afaceri, care vor să investească în România. Sunt foarte multe măsuri, noi ținem constant legătura cu diferitele patronate din România, cu mediul de afaceri și avem o lungă listă de solicitări de îmbunătățire a cadrului legislativ,” a conchis Ludovic Orban.