Wow Air, cunoscuta companie aeriană islandeză low-cost a anunțat în cursul zilei de joi că şi-a încetat activitatea și a anulat toate zborurile programate, din cauza problemelor financiare majore cu care se confruntă. Teribil este faptul că decizia a afectat mii de pasageri care nu au ştiut ce se întâmplă până în ultimul moment.

Vezi aici cum poţi obţine despagubiri pentru întarziere zbor 

Compania a anunțat retragerea imediată de pe piaţă, printr-un comunicat publicat pe site-ul companiei. Mai mult,  au sfătuit pasagerii să își rezerve bilete la alte companii aeriene, în timp ce pentru alţii a declarat că ar putea fi eligibili de ramburs, relatează CNN, citat de News.ro.

Wow Air a a adăugat că anumite companii aeriene ar putea oferi zboruri la preţuri reduse, întru ajutorarea pasagerilor păgubiţi. Wow a informat că pasagerii care sunt protejaţi prin diferite metode de rezervare, printre care şi cele cu carduri de credit sau printr-o agenţie de turism ar trebui să încerce să îşi recupereze banii folosiţi. Restul pasagerilor vor primi doar o sumă compensatorie, „conform regulilor europene privind drepturile pasagerilor” sau în cazul unui faliment, plângerile vor trebui depuse la administratorul firmei.

Job-ul ideal pentru tineri! O companie aeriana low-cost face angajări! Ce trebuie să faci ca să devii însoțitor de zbor 

Wow Air a fost fondată în 2011 de către afaceristul Skuli Mogensen, iar în anul 2012 au avut loc primele zboruri. În 2018 a transportat 3,5 milioane de pasageri cu 11 aeronave.