Alerta meteo se aplică în toată țara. În anumite regiuni din România a nins abundent, ceea ce a creat dificultăți pentru șoferii care s-au grăbit să-și schimbe cauciucurile de iarnă cu cele de vară.

La munte de exemplu este iarnă în toată regula. Ninsorile au început încă de dimineață. Drumul spre Poiana Brașov a fost acoperit de zăpadă.  Schiorii se bucură însă de acestă vreme. Chiar înainte de ora 9 dimineața, aceștia puteau fi zăriți pe pârtiile din Poiană.

Citește și Decizie istorică în online, internetul se schimbă! O nouă lege în vigoare: Toți utlizatorii de Facebook, Youtube și Google sunt vizați

Unele șosele au fost acoperite chiar de gheață. Mulți șoferi nu au mai putut înainta în traseu din cauza vremii, rămânând efectiv blocați pe drum. Drumarii au ieșit astăzi să curețe șoselele din zonele muntoase ale țării.

Vremea i-a luat prin surprindere pe șoferi. În judeţul Braşov, aproape de Fundata, şoferii au stat minute bune în coloană până când utilajele de deszăpezire au curăţat şoseaua. Coloana de mașini s-a pus în mișcare abia după jumptate de oră, conform Digi24. Şi pe drumul care leagă staţiunea Rânca de localitatea Novaci a fost nevoie de intervenţia drumarilor.

Citește și EXCLUSIV Omul care l-a făcut mare pe Trump, impresionat de Patriarhul Daniel. Culisele vizitei în România

Conofrm ANM, vremea rea se va menține la munte. Meteorologii au anunțat că ninsorile vor continua și că temperaturile vor ajunge sub 0 grade celsius. Temperaturile vor scădea în toată ţara de marţi, cu până la 10 – 12 grade Celsius mai puțin.

Din păcate, vremea rece se va menține aproape toată săptămâna. Abia vineris e anunță temeperaturi specifice sezonului de primăvară.

În centrul țării vor domina în timpul nopții temperaturi de -3 grade celsius.

ÎN București vremea se va răci accentuat. Maxima va fi de 11 grade celsius, iar minima de 4-5 grade.