Șeful de campanie al lui Donald Trump, omul care a avut un rol covârșitor în alegerea ca președinte al Statelor Unite a celui pe care îl consideră “singurul său șef”, a fost în România. Adrian Thiess, principalul organizator al evenimentului alături de compania Mc Cann, a povestit, pentru Capital, câteva dintre culisele întâlnirilor pe care le-a avut în țara noastră.

Patriarhul Daniel a fost una dintre persoanele care l-au impresionat pe Parscale, și nu prin discuții religioase sau filosofice, ci prin abordarea unor teme pragmatice, care țin de felul în care dorește Biserica să se promoveze în epoca tehnologiei, după cum arată Thiess.

Citește și Adio, ROBOR! Se schimbă modul de calcul al ratei. Cum sunt afectați românii cu credite

“ Programul vizitei l-am făcut eu dar, sigur, cu acordul său. A fost foarte impresionat de discuția cu Patriarhul Daniel și de discursul pe care l-a ținut la Academie. Academia, până la urmă, este, poate, cea mai importantă instituție dintr-o țară. În discuția cu Patriarhul nu s-au abordat teme religioase ci a fost o întâlnire foarte pragmatică. S-a discutat despre felul în care Biserica se poate promova în lumea modernă ”, ne-a declarat Thiess.

Parscale este unul dintre pionierii campaniilor electorale duse în mediul online, cu ajutorul marilor rețele de socializare, ca Facebook sau Twitter, iar Donald Trump este primul președinte al Statelor Unite despre care se poate spune că a fost adus în funcție în principal prin aceste metode.

Negocieri de lungă durată și aviz de la Trump personal

Vizita lui Parscale în România a fost negociată pe o lungă perioadă de timp. “ Au fost cele mai lungi discuții pe care le-am purtat pentru un astfel de eveniment, deși nu suntem la prima astfel de ocazie. Este bine cunoscut că am adus multe alte personalități remarcabile. A fost nevoie de o discuții cu staff-ul său pe fiecare amănunt în parte. În postura de director a fost nevoie să primească feed back inclusiv de la șeful lui, singurul său șef, așa cum îl numește Brad Parscale pe cel mai puternic om al lumii”, ne-a spus Thiess.

Citește și EXCLUSIV Adevărul despre UBER. Ce spun contabilii șoferilor despre taxele plătite în România

Consultantul politic, care a lucrat în campanii importante din România și care a mai adus personalități, ca fostul președinte URSS ,Mihail Gorbaciov, sau șeful grupului Bilderberg, Etienne Davignon, spune că ultimul contact, înainte de a veni în România, a fost o teleconferință de 20 de minute în care au pus la punct ultimele amănunte.

Thiess spune că, așa cum era și normal, a primit foarte multe solicitări de la prieteni sau apropiați pentru a se întâlni cu Parscale. În ceea ce îl privește pe american el și-a manifestat interesul de a vizita Casa Poporului.

Ce a promis organizatorilor omul cu un singur șef și cum văd americanii România

Vizita lui Parscale este prima din Europa de Sud Est pe care o efectuează. Dar, spune Adrian Thiess, consilierul președintelui Trump s-arătat interesat de viitoare vizite în Cehia, Ungaria sau Polonia, care să fie organizate de aceleași persoane.

Citește și Secretul pieței imobiliare. Cum este acoperit picajul din zona rezidențială

În opinia organizatorului, venirea lui Parscale reprezintă un semnal că România se află pe harta de interese a americanilor, la cel mai înalt nivel. Totuși, crede Thiess, majoritatea americanilor știu încă mult prea puține lucruri despre poporul român. Thiess mai arată că se află în discuții cu o importantă firmă de lobby din New York pentru a organiza și vizita altor personalități din SUA.