Potrivit meteorologilor, în Capitală se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce vor atinge 10-15 l/mp şi condiţii de grindină de mici dimensiuni.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis sâmbătă după-amiaza o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râurile mici din bazinele hidrografice ale afluenţilor de stânga ai Oltului,judeţele Braşov şi Sibiu, valabilă până la ora 24:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râuri mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice ale afluenţilor de stânga ai Oltului, aferenţi sectorului S.H. Podu Olt – S.H. Sebeş, judeţele Braşov şi Sibiu.

INHGA precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţul Braşov. Agerpres