Va fi dezastru. Specialiștii au anunțat codul portocaliu de inundații în trei bazine hodrografice din județele Buzău și Prahova. Aceasta este valabilă în următoarele ore pe râuri din bazinele hidrografice Buzău, Sărata şi Nişcov, de pe raza judeţelor Buzău şi Prahova.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Buzău – afluenţii aferenţi sectorului aval Acumularea Siriu şi Sărata – bazin superior (judeţele Prahova şi Buzău).

Totodată, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Nişcov – bazin mijlociu şi inferior, şi Sărata – bazin superior.

Pe de altă parte, până la ora 00:00, va fi în vigoare o atenţionare Cod galben de viituri şi depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Mureş – afluenţii aferenţi amonte confluenţă cu râul Niraj (judeţele Harghita, Mureş şi Bistriţa-Năsăud).