Alertă meteo! ANM a dat un avertisment de cod glaben de ploi care se aplică începând de astăzi și durează până pe data de 3 iunie. Meteorologii ne alarmează că vremea va fi instabilă și că vom avea parte de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în majoritatea regiunilor din țară.

Joi, 30 mai, ne așteptăm la instabilitate termincă și atmosferică în regiunile nordice, centrale și estice. Zonele vizate sunt Maramureș, Moldova, Transilvania, local în Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele de deal și de munte.

Principalele județe în care vremea rea se va instala sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov și Călărași.

Vineri, 31 mai, meteorologii avertizează că vom avea parte de averse de ploi, descărcări electrice și vijelii, posibil căderi de grindină în anumite zone. Ne așteptăm la maxime de 26-28 de grade Celsius și la minime de 15-16 grade Celsius.

Sâmbătă, 1 iunie, sunt semnalate averse cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Vremea se menține înnorată în principal.

Duminică, 2 iunie, vremea nu pare să se îmbunătățească. în contuinare avem vreme instabilă, nori, ploi și vânt puternic. Maxima termică se menține tot în jurul valorii de 28 de grade.