Județele Ialomița și Călărași sunt sub cod roșu de vânt, grindină și ploi torențiale. De asemenea, a fost emis un avertisment pentru șoferii și pentru persoanele care locuiesc în aceste regiuni.

Vântul va bătea cu o viteză de peste 100-110 km/h, cu aspect de tornadă. Se anunță grindină de mari dimensiuni și averse torențiale ce vor cumula cantități de 30-35 l mp.

Meteorologii se așteaptă la fenomene meteo periculoase, așa că sistemul RO-ALERT de mesaje de avertizare către populație a fost pus deja în aplicare. De asemenea, au fost activate Grupele Operative ale ISU, iar forțele și mijloacele de intervenție sunt gata în orice moment să intervină.

„Vă sfătuim să evitați deplasările în zonele aflate sub incidenta acestor fenomene meteo, iar în cazul în care vă aflați pe traseu, să circulați cu prudenta pâna ântr-un loc în care puteți staționa în siguranță.

Este de asemenea important să evitați deplasarea ori staționarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Facem de asemenea apel la conducatorii auto să nu staționeze pe partea carosabilă, pentru a nu favoriza producerea de accidente.

Ploaia în rafale și grindina, provoacă inclusiv scăderea vizibilității ceea ce face ca autovehiculele staționate pe carosabil să nu poată fi observate de alți conducatori auto în timp util”, este mesajul transmis de CNAIR.

Oamenii se pot informa cu privire la starea vremii și a fenomenelor meteo periculoase prin aplicația DSU, disponibilă gratuit pe Google Play Store și AppStore.