Meteorologii au făcut un anunț care îi alertează pe români: vremea se va schimba radical iar România va fi lovită de un ciclon mediteranean. În mai multe regiuni fiind semnalate ninsori şi viscol.

Temperaturile se menţin extrem de ridicate pentru această perioadă. Sfârşitul lunii ianuarie aduce temperaturi de primăvară, maxima urcând până la 13 grade Celsius, deşi în această perioadă a anului, maxima nu ar fi trebuit să treacă de 5 grade Celsius.

„Vremea rămâne anormal de caldă pentru această perioadă, dar devine mult mai dinamică şi vor fi mult mai mulţi nori, mai multe precipitaţii. Norii s-au înmulţit încă din timpul nopţii, pentru că avem un ciclon foarte activ care a venit dinspre Marea Mediterană, va aduce precipitaţii în primul rând în jumătatea de vest a ţării, dar uşor-uşor se vor extinde şi în celelalte zone. În următoarele zile, nu dinspre Mediterană vom primi precipitaţii, ci de la nişte cicloane din nordul Europei, care coboară mai mult de data aceasta şi periferic aduc şi la noi nori şi precipitaţii”, a declarat meteorologul Simona Căpşună, transmite România TV.