Alertă meteo, joi 27 august. Temperaturile o iau razna. Atenție mare după prânz

Ziua de azi îi pune în alertă pe toți românii care vor avea parte de temperaturi extreme dar și de o vreme incredibilă. Cei de la ANM au arătat că joi, 27 august, atmosfera va fi însorită în nord şi la munte iar sud estul României va fi lovit de caniculă.

Maximele vor fi de 24 de grade în Maramureş şi de 35 de grade în Muntenia, sudul Moldovei şi vestul Dobrogei.

În Bărăgan, va fi o după amiază caniculară, cu temperaturi de 35 de grade la umbră. În Dobrogea maximele svor fi de 33 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, este vreme călduroasă, cu temperaturi ce pot atinge pragul caniculei. Apar şi câţiva nori, dar sunt nori de vreme bună.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina maximele nu vor trece de 32 de grade. După prânz, se adună norii iar prin Bucovina şi pe la munte e posibil să plouă trecător.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş vor fi cel mult 25-26 de grade, vântul va avea unele intensificări şi s-ar putea să cadă şi câţiva stropi de ploaie.

În ţinuturile vestice, cerul va fi senin toată ziua, iar vântul va sufla destul de tare şi poate atinge viteze de 55 de km/h.

În sudul ţării, joi se face mai cald iar aerul devine irespirabil la amiază. Maximele ating pragul caniculei, iar vântul are intensificări trecătoare.

În București este jale

Alertă meteo, joi 27 august. Temperaturile o iau razna. Va fi jale după prânz în aceste zone

În Bucureşti, joi se face din nou foarte cald. Cerul se păstrează curat, vântul devine mai insistent, iar după prânz se instalează canicula. Vineri vor fi 33-34 de grade, la umbră. Sâmbătă, căldura va fi şi mai greu de suportat. Temperatura va urca până la 37 de grade şi atmosferă va fi de-a dreptul înăbuşitoare. Şi duminica va fi jale, cu temperaturi de 36 de grade.

La munte, joi găsim vreme frumoasă, soare şi poate 2-3 stropi de ploaie la apropierea serii. Vântul, însă, prinde putere şi atinge viteze de 60-70 KM/h. Sâmbătă va fi vreme bună, cer senin şi un vânt mai intens, la altitudini mari. Duminică vor fi temperaturi agreabile în toată zona montană. În noaptea următoare apar ceva înnorări în masivele nordice şi nord-vestice, dar e puţin probabil să plouă.

Pe litoral, vor fi temperaturi ridicate, iar pe la amiază creşte şi disconfortul termic. Maximele din staţiuni ajung pe la 30 de grade, iar vântul devine mai insistent în orele serii.

Vineri avem încă o zi însorită şi caldă. Temperaturile scad puţin şi se mai dooleste şi vântul. Sâmbătă va fi vreme frumoasă, cu 29 de grade pe plajă. Duminică va fi cald cu temperaturi de 29 de grade.

Alertă meteo, joi 27 august. Temperaturile o iau razna. Va fi jale după prânz în aceste zone