Vremea o ia razna! Alertă meteo de vijelii și ploi torențiale timp de trei zile. Avertismentul meteorologilor

ANM a prelungit alertele meteo pentru furtună și ploi torențiale. Așadar, meteorologii au transmis duminică o avertizare generală de vreme severă, potrivit căreia, după caniculă și disconfort termic ridicat, urmează perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Avertizarea intră în vigoare duminică, la ora 13:00 și este valabilă până miercuri, la ora 6:00.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în după-amiaza zilei de duminică (23 august) și în noaptea de duminică spre luni (23/24 august), la munte, în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului.

Vremea o ia razna! Alertă meteo de vijelii și ploi torențiale timp de trei zile. Avertismentul meteorologilor

Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Vremea în București

Vremea va fi călduroasă, cu precădere duminică (23 august) și luni (24 august), când în cursul după amiezilor disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate începând din a doua parte a zilei de luni (24 august), astfel încât va crește probabilitatea pentru apariția averselor ce pot avea caracter torențial, descărcărilor electrice și intensificărilor de vânt posibil cu aspect de vijelie, iar cantitățile de apă vor putea depăși 15…20 l/mp.

Vremea o ia razna! Alertă meteo de vijelii și ploi torențiale timp de trei zile. Avertismentul meteorologilor

Vremea luni, 24 august

ANM mai anunță că luni vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor scădea simțitor mai ales în regiunile nordice și în centru. O mare parte din sudul României va avea în continuare temperaturi ridicate iar disconfortul termic se va menține ridicat, pragul critic depășind ușor 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, la deal, la munte, în nordul, centrul, estul țării și pe suprafețe mici în celelalte regiuni. Aversele vor avea și caracter torențial

În București, valorile termice vor scădea ușor însă disconfortul termic se va menține ridicat. Indicele temperatură umezeală va trece ușor pragul de 80 de unități.

Vremea marți, 25 august

Marți, vremea continuă să se răcească în cea mai mare parte a țării. Totodată, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse ce vor avea caracter torențial.

Pe arii restrânse se vor înregistra cantități mai importante de apă și vor fi condiții de grindină. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde vremea călduroasă va persista, iar astfel de fenomene vor fi doar pe suprafețe mici și vor apărea cu o probabilitate mai mare seara și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 33 de grade.

Și în București vremea continuă să se răcească și vor fi înnorări temporar, dar și averse și descărcări electrice.

Vremea o ia razna! Alertă meteo de vijelii și ploi torențiale timp de trei zile. Avertismentul meteorologilor