Potrivit ANM, duminică, în cea mai mare parte a țării, vor apărea averse cu caracter torențial. Acestea vor fi mai accentuate în jumătatea de vest a țării, spun meteorologii.

Vom avea parte de averse cu caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, dar șo descărcări electrice și grindină.

Mai mult, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40…50 l/mp.

Cum va fi vremea în Capitală

Duminică, în București, vor fi valori termice de până la 32 de grade Celsius, Nu lipsesc episoadele de instabilitate atmosferică, în special la orele serii şi noaptea, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Astfel, până duminică, la ora 10:00, vremea va fi călduroasă în Capitală. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai accentuate spre seară şi noaptea când va creşte probabilitatea pentru fenomene specifice instabilităţii atmosferice (averse cu caracter torenţial, posibil moderate cantitativ, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului). Temperatura maximă va fi de 30 – 32 de grade, iar cea minimă de 17 – 18 grade.

De asemenea, pe durata zilei de duminică, între orele 9:00 – 23:00, Valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior.

În acest context, cerul va fi temporar noros şi, mai ales în prima parte a zilei, vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 27 – 28 de grade Celsius.