Ce spune Orban

”Am văzut inventivitatea unora dintre concetățenii noștri, care au venit nu pe cel mai scurt drum, dar care i-a adus din Italia pe la Vama Giurgiu.”, a spus Orban. Acesta a mai adăugat că românii care pleacă din Italia cu intenția de a se întoarce acasă la familiile lor, nu vor putea scăpa de carantină având în vedere că Italia este declarată zonă roșie din cauza coronvirusului.

Vela a vorbit despre ce au pățit cei care au plecat din Italia

”Da, au plecat din Italia cu feribotul și apoi au încercat să intre în țară pe la Vama Giurgiu. Toți cei 21 sunt în carantină.”, a spus Marcel Vela.

8 noi cazuri s-au înregistrat în România

”Până în prezent, la nivel național, au fost confirmate în total 25 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 5 persoane au fost declarate vindecate.
1. Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.
2. Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
3. Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.
4. Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
5. Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
6. Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
7. Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
8. Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.”, spun autoritățile.