Probleme imense la granița României. Sute de oameni fac scandal din cauza faptului că sunt blocați. Autoritățile nu mai fac față situației create.

Alertă la granița României

Sute de persoane care trec graniţa pe jos sunt nemulţumite de faptul că trebuie să stea în carantină. Oamenii care traversează punctul de frontieră pe jos aşteaptă ore în şir, în căldură, cu bagajele în mâini. Aceştia trebuie să treacă de triaj şi apoi sunt duşi direct în carantină.

Aceștia susțin că nu vor să stea două săptămâni în carantină pentru că așa se pot infecta cu noul coronavirus. Totuși, autoritățile dau asigurări că locurile unde sunt carantinați sunt dezinfectate mereu.

La Vama Nădlac 1 a mers şi prefectul judeţului Arad, Gheorghe Stoian, care a verificat dacă sunt respectate condiţiile de transport ale celor care intră în ţară şi sunt duşi în carantină. Zilele trecute au fost persoane care au reclamat că au fost transportate cu autobuze ocupate peste capacitatea lor.

„Avem sute de persoane care intră pe joc prin Punctul de Trecere al Frontierei de Stat Nădlac 1. Noi avem obligaţia să le asigurăm transportul. Sunt aici, în frontieră, tocmai pentru a supraveghea modul în care se asigură transportul. Cred că de la ultima întâlnire cu toţi factorii de decizie, condiţiile de transport s-au îmbunătăţit”, a spus prefectul Gheorghe Stoian, conform Realitatea Plus.