„Discutăm cu Polonia, Germania, Cehia, România, Grecia, Ucraina, Israel, Republica Moldova, Serbia, Turcia şi alte state care şi-au exprimat interesul în Bulgaria ca destinaţie de vacanţă”, a declarat Angelkova, după cum informează publicaţia Sofia Globe, potrivit Agerpres..

Pe durata stării de urgenţă, care a început în 13 martie, autorităţile de la Sofia au interzis excursiile organizate, atât în interiorul ţării, cât şi peste graniţă sau spre Bulgaria. Reluarea turismului intern va începe săptămâna viitoare, cu o redeschidere graduală a caselor de oaspeţi şi a micilor hoteluri, care vor trebui să îndeplinească măsurile sanitare stabilite pentru a stopa răspândirea virusului, a precizat Angelkova.

Concesionarii plajelor din Bulgaria se opun planurilor autorităţilor de a oferi gratuit umbrele şi şezlonguri, pentru a încuraja vizitele la plajă. Pentru a salva sezonul, ar trebui să existe beneficii pentru turişti, dar ele nu trebuie realizate în detrimentul concesionarilor, a explicat Angelkova. Oficialul a adăugat că până acum niciun tour-operator nu a dat faliment.

Anul acesta, Ministerul Turismului vrea să sprijine semnificativ turismul intern, pentru a depăşi problemele provocate de pandemie, a declarat oficialul bulgar. Acest sector de activitate reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură peste 5% din PIB şi numeroase locuri de muncă. Anul trecut, 9,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 0,4% faţă de 2018.