În imaginile surprinse de șoferul român care încerca să intre în țară se poate observa cum oamenii stau de vorbă, pe șosea, fără să respecte distanțarea socială. De asemenea, se poate observa gunoiul lăsat în urmă de cei care sunt nevoiți să aștepte în vamă pentru a intra în țară.

În tot acest context, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, în ședința de Guvern, că va închide punctul de frontieră Nădlac II pentru transportul de persoane.

„Pentru varianta Nădlac II, vom separa și vom rezerva aici pentru traficul de marfă. Vom devia autoturismele spre alte puncte de frontieră. De asemenea, în următoarea Ordonanță Militară, vom da o prevedere prin care să eliminăm chestionarul ce trebuie completat de șoferii care sunt în tranzit rutier spre Bulgaria și Turcia”, a declarat Vela.

Ministrul Vela a anunțat că va avea o discuție cu omologul său maghiar în care va propune ca pe la Nădlac II să treacă doar transportul de marfă, iar restul persoanelor care trec frontiera să fie orientate spre alte puncte.

„Vama Nădlac 2. Dezastru 02 04 2020”, a scris șoferul care a surprins sitația din vama Nădlac.

Postarea de pe Facebook a fost distribuită de aproape 1000 de persoane. Mulți dintre oamenii care au văzut fotografiile s-au arătat extrem de dezamăgiți de mizeria lăsată în urmă de cei care așteaptă să intre în țară, dar și de faptul că o parte din aceștia nu respectă regulile impuse.