Purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Elena Niculae a anunțat că tirurile care aşteaptă trecerea frontierei prin PTF Giurgiu formează o coadă de aproximativ trei kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu şi au de aşteptat aproximativ o oră la controlul de frontieră pentru ieşirea din România.

„Foarte mulţi şoferi de camioane şi de autoturisme aleg să iasă din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, mai ales în această perioadă în care mulţi încă îşi mai petrec vacanţele în Grecia, Bulgaria sau Turcia, astfel, în ultimele 24 de de ore s-au prezentat la ieşirea din ţară 757 de autoturisme, iar pe sensul de intrare au sosit 859, iar la camioane numărul celor care au ieşit din ţară pe la PTF Giurgiu a fost de 1.242, iar pe sensul de intrare s-au prezentat 980”, a declarat joi, pentru Agerpers, purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Elena Niculae.

Totodată, aceasta a vorbit și despre autoturismele care intră sau ies din România. Acestea au de aşteptat aproximativ 20 de minute la controlul de frontieră, iar la camioane timpul de aşteptare este de 60 de minute la ieşirea din ţară şi de 30 de minute la intrarea în România, în condiţiile în care traficul la frontieră se desfăşoară pe patru artere de circulaţie.

Care este situația la frontiere

Potrivit Poliției de frontieră, până astăzi, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 83.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 31.200 mijloace de transport (dintre care 13.700 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 40.300 persoane cu 15.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 43.000 persoane cu 15.700 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 27.900 de persoane şi 14.400 de mijloace de transport (6.500 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 11.700 de persoane cu 6.800 mijloace de transport.

Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.