Noile reguli de intrare în Bulgaria i-au luat prin surprindere pe foarte mulți turiști români, motiv pentru care a fost aglomerație mare mai toată ziua în vama din sud-estul țări, adică Vama Veche. Începând de miercuri, 1 septembrie, turiștii care vor să meargă în Bulgaria sunt obligați să prezinte certificatul de vaccinare sau un test negativ PCR. Totuși, nu toți românii au aflat această informație în timp util, motiv pentru care s-au format cozi și de două ore.

Cozi incredibile la granița cu Bulgaria

Frontiera de la Vama Veche s-a aglomerat încă de dimineață. La punctele de trecere a frontierei de la Negru Vodă și Ostrov traficul a fost restricționat numai pentru cei care tranzitează țara vecină. La Vama Veche coada de mașini s-a întins pe aproxiamtiv 5 km, iar ca să treacă în Bulgaria oamenii trebuei să aștepte aici între o oră și două ore.

De la 1 septembrie, autoritățile din Bulgaria nu mai permit accesul în țara lor fără dovada vaccinului, a trecerii prin boală sau a unui test PCR făcut cu maximum 72 de ore înainte. Dar nu toată lumea știa acest lucru. Pentru a fluidiza traficul, autoritățile din Bulgaria au suplimentat personalul de la Vamă. La punctul de trecere a frontierei prin Vama Veche sunt 3 artere de circulație, scrie Digi 24.

„S-au făcut manevre cu arterele de circulație se jonglează cu una pe intrare, una pe ieșire în funcție de timpii de așteptare. Personalul poliției de frontieră suplimentat la nivel maxim”, a transmis Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

Pe la prânz, traficul s-a eliberat pe sensul de ieșire din țară în schimb s-au format cozi mari la intrarea în România.