Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vine cu precizări de ultimă oră. Sursa citată precizează că a primit o notificare de ultimă oră de la Decathlon cu privire la un produs.

Este vorba despre retragerea de pe piață a colacelor pentru piscină cu hamac integrat pentru copii. Potrivit ANPC, Decathlon informează că s-a descoperit un risc potențial privind ruperea unei lipituri.

În același timp, ANPC mai menționează că produsul colac pentru piscină cu hamac integrat pentru copii marca Nabaiji a fost vândut în România în perioada 1 ianuarie-3 iulie 2021.

Producătorul colacului pentru piscină susține că în anumite cazuri, destul de rare, lipitura se poate rupe treptat și parțial separând partea gonflabilă de partea de țesătură pe care stă copilul.

Decathlon retrage de pe piață un cunoscut produs

Pentru a nu își asuma niciun risc în fața consumatorilor, Decathlon a decis să retragă de pe piață toate aceste produse.

„Nu am întâmpinat niciun accident legat de această problemă, cu toate acestea nu dorim să ne asumăm niciun risc în ceea ce privește siguranța tinerilor noștri utilizatori și, prin urmare, retragem toate produsele noastre de pe piață”, au transmis reprezentanții producătorului.

În ceea ce privește produsele achiziționate deja, Decathlon anunță că toți clienții care au cumpărat acest produs pot să îl returneze la cel mai apropiat magazin. Clienții vor primi înapoi contravaloarea colacului atuni când îl vor returna, mai precizează sursa citată.