Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a anunţat, joi, că Grupul PPE din Parlamentul European ca cere accelerarea procedurii de alegere a procurorului-șef european, funcţie pentru care grupul o susţine în continuare pe Laura Codruţa Kovesi. Joi urmează să fie desemnată echipa de negociatori din partea Parlamentului European, care trebuie să meargă la discuţii cu cei din Consiliul Uniunii Europene, iar întâlnirea şi un acord trebuie să aibă loc cât mai repede, spune Mureşan.

„Vă anunț că astăzi, în ședința liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European, Grupul PPE în Parlamentul European va cere accelerarea procedurii de alegere a procurorului-șef european și va susține foarte ferm candidatul român, doamna Laura Codruța Kövesi.

Astăzi, în ședința liderilor grupurilor parlamentare, se va desemna echipa de negociatori din partea Parlamentului European care va trebui să negocieze cu Consiliul Uniunii Europene și să ajungă la un acord privind desemnarea procurorului-șef european. Poziția celui mai mare grup din Parlamentul European, Grupul PPE, grupul din care și noi, Partidul Naţional Liberal, facem parte, va fi aceea ca această echipă de negociatori să se apuce cât mai repede de treabă, să se întâlnească cât mai rapid cu reprezentanții Consiliului și să ajungă la un acord.

Mandatul acestei echipe de negocieri, așa cum a fost el stabilit înaintea alegerilor europarlamentare și cum a fost confirmat oficial de președintele Parlamentului European în luna iulie, va fi acela că doamna Kövesi este candidatul Parlamentului European și este singura persoana pe care Parlamentul European o acceptă pentru această poziție ca urmare a procedurii obiective de selecție ce s-a desfășurat până acum.”, a scris Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook.