35 de cadre medicale din mai multe secţii ale Spitalului Judeţean din Timişoara au contractat virusul SARS-CoV-2, a transmi, joi, Direcţia de Sănătate Publică Timiş.

Raul Pătraşcu, managerul unităţii medicale, a declarat că este vorba despre îngrijitoare, infirmiere, câteva asistente, sporadic câte un medic rezident. „Toţi erau asimptomatici, iar dacă nu-i testam, nu ştiam că au COVID”, a declarat managerul Spitalului Judeţean pentru Agerpres. El subliniază că protocoalele au fost respectate în spital, dovadă că nu există niciun pacient testat pozitiv: „În spital virusul este controlat, dar în afară este aproape omniprezent.”

„Nu le-a venit să creadă rezultatul testelor, pentru că unii nu aveau vreun contact confirmat”

„Nu este nimic grav. Numărul acesta este rezultatul faptului că facem foarte multe teste la mai multe secţii, iar miercuri a venit un set de rezultate de la angajaţi şi pacienţi. Partea bună este că nu avem niciun pacient testat pozitiv, ceea ce arată că s-au respectat protocoalele în spital. Partea proastă este că înseamnă că virusul este peste tot. Din anchetele epidemiologice reiese că în spital virusul este controlat, dar în afară este aproape omniprezent.

Toţi erau asimptomatici, iar dacă nu-i testam, nu ştiam că au COVID. Vom continua această strategie pentru depistare timpurie, să nu trebuiască să închidem activitatea secţiilor, să putem fi în siguranţă, atât angajaţii cât şi pacienţii. Ei vor sta două săptămâni la domiciliu. Având în vedere că erau asimptomatici, nu le-a venit să creadă rezultatul testelor, pentru că unii nu aveau vreun contact confirmat.

Vineri vom avea o nouă întâlnire cu şefii de secţii, să le transmită angajaţilor să fie atenţi nu doar în spital, ci şi la ieşirea pe poarta spitalului, unde merg, pentru că este posibil să se contamineze de oriunde”, a precizat managerul Raul Pătraşcu.

Evoluţia epidemiologică în judeţul Timiş pentru joi, 29 octombrie

Prefectura Timiş a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 370 de cazuri noi COVID-19 în judeţ, dintre care 215 sunt din Timişoara, urmat de Lugoj (20), Dumbrăviţa (19), Sânnicolau Mare (12), Moşniţa Nouă (11), Giroc (9), Jimbolia (7), Săcălaz, Saravale, şi Satchinez (câte 6), Şag (5), Ghiroda (4) şi alte 36 de localităţi cu câte 1-3 cazuri.

În această dimineaţă, numărul total de persoane internate confirmate COVID era de 283, cu 20 de internaţi pe secţiile ATI, dar nu s-a mai înregistrat niciun deces. În prezent, DSP Timiş monitorizează 23 de focare COVID-19.