Ludovic Orban, liderul PNL, susţine că îi este foarte greu să înţeleagă acest tip de atitudine din partea Pro România, cu toate că se aștepta. Totodată, Orban a sublinat faptul că nu îşi doreşte o guvernare alături de Victor Ponta.

„În mod evident, vă mărturisesc că mă aşteptam la această poziţie. Asta nu înseamnă că şansele de a reuşi învestitura Guvernului nu rămân în picioare, continuăm negocierile, individuale, cu parlamentari independenţi, cu parlamentari care se află în diferite situaţii, de asemenea, purtăm discuţii individual cu parlamentari din PSD. Evident, nu purtăm nicio negociere instituţională cu PSD, nu avem ce discuta cu PSD, obiectivul nostru este să îndepărtăm de la putere rămăşiţele acestui guvern toxic (…)”, a explicat Orban.

„Pe de altă parte, îmi este foarte greu să înţeleg această atitudine. Pe de o parte, votezi o moţiune de cenzură să dai jos Guvernul Dăncilă şi, pe de altă parte, nu participi la învestirea unui guvern care să înlocuiască Guvernul Dăncilă. E o contradicţie în atitudini, dar nu este surprinzătoare apariţia unor contradicţii în atitudinile publice. În mod evident, vă mărturisesc că mă aşteptam la această poziţie. Asta nu înseamnă că şansele de a reuşi învestitura guvernului nu rămân în picioare”, a completat Orban.

Liderul PNL a susţinut că formula cu care se va rpezenta în faţa românilor este rezultatul discuţiilor cu parteneri care au fost alături de PNL.

„Dacă astăzi unul dintre partidele care au votat moţiunea preferă să rămână alături de Dăncilă, e problema lor. În ce ne priveşte am purtat discuţii cu partenerii politici (…) Sincer, nici nu mi-aş dori să guvernez alături de Victor Ponta”, a mai spus Ludovic Orban.

Victor Ponta a anunţat că parlamentarii formaţiunii nu vor vota învestirea Guvernului PNL.