Purtătorul de cuvânt al Centrului Naţional de Management al Apărării din Federaţia Rusă a anunțat că avioanele de luptă Sukhoi Su-27 ruseşti au fost trimise pentru a intercepta bombardiere ale forţelor aeriene americane de tip B-52N, care se apropiau de frontierele sudice şi nord-vestice ale Rusiei.

Mai precis, interceptările au avut loc deasupra Mării Baltice și a Mării Negre.

”Pe 17 iunie 2019, echipajele de avioanelor de vânătoare Su-27 (…) au interceptat bombardierele strategice B-52N ale Forţelor Aeriene ale SUA care s-au apropiat de graniţa cu Rusia deasupra Mării Negre şi a Mării Baltice ”, a precizat oficialul rus, citat de Adevărul.

Nu s-a produs nicio încălcare a teritoriului, iar interceptarea a fost efectuată ”în strictă conformitate cu normele internaţionale privind utilizarea spaţiului aerian”, a adăugat acesta.

La începutul lunii iunie, Flota a VI-a a Marinei SUA a anunţat că avionul său de patrulare P-8A Poseidon a fost interceptat de trei ori de un avion de luptă rusesc Su-35 deasupra Mării Mediterane.

Potrivit agenției ruse de știri, Forţele Aerospaţiale din Rusia au detectat şi au interceptat anul trecut mai mult de 980.000 de obiecte zburătoare de-a lungul graniţelor ruseşti, inclusiv aproape 3000 de aeronave militare străine, dintre care peste 1.000 de aeronave de recunoaştere.