Donald Trump a luat o decizie radicală în ceea ce privește relația SUA cu Mexicul. După ce a demarat procedura de construcție a unui zid uriaș la granița cu țara din America Centrală, președintele trimite acum trupe militare în aceeași zonă. Este, practic, o declarație de război.

„Soldaţi mexicani au ameninţat recent cu armele lor soldaţi ai Gărzii noastre Naţionale, probabil într-o tactică de diversiune pentru traficanţii de droguri de la frontieră (…). Trimitem imediat soldaţi înarmaţi la frontieră”, a notat Trump pe contul său de Twiter.

El a acuzat Mexicul că „nu face practic nimic” pentru a-i aresta pe imigranţii ilegali şi a-i retrimite în ţările de origine, informează Agerpres.

Preşedintele american nu a precizat la ce eveniment a făcut referinţă, însă CNN a relatat despre un incident care a avut loc la 13 aprilie lângă Clint, în Texas, în timpul căruia vreo şase soldaţi mexicani au ameninţat cu arma doi soldaţi americani ce se aflau într-o maşină obişnuită şi l-au dezarmat pe unul dintre ei. Faptele s-ar fi petrecut de partea americană a frontierei.