'Am ordonat punerea în alertă maximă de luptă a tuturor unităţilor la frontiera administrativă cu Crimeea şi de-a lungul întregii linii de separaţie a forţelor din Donbas', a scris Poroşenko pe contul său de Twitter, potrivit EFE.

Separat, purtătorul de cuvânt al Statului Major ucrainean a declarat Reuters că Ucraina a efectuat începând de miercuri exerciţii militare programate în sudul Ucrainei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat miercuri Kievul că foloseşte tactici teroriste în încercarea de a provoca un nou conflict şi pentru a destabiliza Crimeea.

 

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat joi că doreşte să vorbească direct cu preşedintele rus Vladimir Putin şi mai mulţi lideri occidentali în contextul escaladării tensiunilor dintre Kiev şi Moscova, relatează Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Kievul miercuri că foloseşte tactici teroriste pentru a destabiliza Crimeea, pe care Moscova a anexat-o de la Ucraina în 2014. Rusia pretinde că a reuşit să dejoace tentativele Ucrainei de a introduce sabotori în peninsulă, în timp ce Kievul a dezminţit acuzaţiile.

Poroşenko a spus că i-a cerut ministrului ucrainean de externe să aranjeze convorbiri telefonice cu Vladimir Putin, precum şi cu liderii german şi francez, Angela Merkel şi Francois Hollande, vicepreşedintele american Joe Biden şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. AGERPRES