Tensiunile dintre China și India au început să crească semnificativ iar incidentul din Ladakh deteriorează și mai mult relația. Este pentru prima oară în ultimii 45 de ani când un incident de acest fel între China și India ajunge la pierdere de vieți.

Ce spune ministrul de Externe indian

Potrivit acestuia, China a încălcat un acord stabilit în urmă cu o săptămână în ce privește granița de control din Valea Galwan. Conform comunicatului Indiei, „o confruntare violentă a avut loc după ce partea chineză a încercat să schimbe starea de fapt din regiune în mod unilateral”.

Minsitrul de Externe chinez a venit cu un contra argument și a declarat că indienii au trecut granița de două ori în ziua de luni. Acesta a mai spus că soldații indieni au provocat și atacat personalul chinez din zonă.

Victime

Armata indiană a anunțat, inițial, că trei dintre soldații săi au fost uciși după ce a confirmat că ambele părți au suferit victime. Mai târziu, în timpul zilei de marți, oficialii indieni au precizat că mai mulți soldați în stare critică au murit din cauza rănilor.

Presa locală din India a scris că soldații ar fi fost „uciși în bătaie”, însă armata nu a confirmat acest lucru.