Potrivit sursei citate, acesta cel mai mare număr zilnic raportat în peste trei luni, relatează dpa, citată de agerpres.

Cifra de miercuri ridică la 226.914 numărul total de persoane care au avut sau au în prezent virusul, în timp ce 9.243 de persoane au murit, decesele lor fiind asociate COVID-19, boala provocată de coronavirus, potrivit RKI.

Un lucru important de subliniat e faptul că numărul cazurilor de coronavirus din Germania a crescut în ultimele săptămâni, cu peste 1.000 de cazuri suplimentare înregistrate timp de mai multe zile. La vârful epidemiei la începutul lunii aprilie, numărul zilnic al cazurilor a ajuns la peste 6.000.

Angela Merkel, apel la populație

Totodată, cancelarul german Angela Merkel a cerut marţi populaţiei să respecte cu stricteţe recomandările pentru combaterea epidemiei de coronavirus, avertizând că este exclusă orice nouă relaxare a restricţiilor în contextul înmulţirii actuale a cazurilor de coronavirus în Germania.

Ea a atras atenţia că recenta creştere a numărului de cazuri de coronavirus a fost cauzată de o mai mare mobilitate şi de un contact sporit între oameni, în special în adunările mari care au dus la focare locale.

Germania nu este singura țară

Germania nu este singura țară care se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus. Potrivit Le Figaro, Franţa a înregistrat și ea o creștere semnificativă. Este vorba despre 2.238 de cazuri noi de coronavirus şi 22 de decese în ultimele 24 de ore, iar anunțul vine din partea Direcţiei Generale de Sănătate (DGS) de la Paris.

Astef, numărul total al persoanelor decedate de Covid-19 în Franţa a ajuns la 30.451. În prezent, în spitalele din Franţa sunt internate 4.823 de persoane care au coronavirus.

În total, de la izbucnirea epidemiei, în Franţa s-au înregistrat 256.534 de cazuri de coronavirus. În prezent, pe teritoriul Franţei sunt 386 de focare epidemice active.

„Regiunile Île-de-France, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Hauts-de-France şi Guyana au 70% dintre persoanele internate la reanimare”, precizează Direcţia Generală de Sănătate din Franţa.