Marea Britanie va impune intrarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile a tuturor persoanelor venite din Franţa, Olanda, Malta şi alte trei ţări, a anunţat joi ministrul Transporturilor, Grant Shapps, din cauza creşterii ratelor de infectare cu Covid-19, transmite Reuters.

”Datele arată că trebuie să eliminăm Franţa, Olanda, Monaco, Malta şi insulele Turks, Caicos şi Aruba de pe lista noastră cu coridoare de călătorie în timpul epidemiei de coronavirus, pentru a menţine ratele de infectare la un nivel scăzut”, a scris Shapps pe Twitter.

Potrivit oficialului britania, cine va sosi în Marea Britanie începând de sâmbătă, ora 04:00, din aceste destinaţii va trebui să se izoleze timp de 14 zile.

Măsura luată de britanici nu a rămas fără răspuns. Franţa şi-a exprimat regretul în legătură cu decizia Marii Britanii de a reimpune carantină obligatorie pentru călătorii provenind din Franţa şi a anunţat “măsuri de reciprocitate”, transmite AFP.

Impunerea carantinei ar putea avea ca și consecință întoarcere masivă a celor aproximativ 500.000 de turişti britanici aflaţi în prezent în vacanţă în Franţa.

Potrivit Direcţiei Generale de Sănătate, indicatorii de monitorizare a epidemiei de COVID-19 în Franţa “continuă să se deterioreze” cu o serie de noi cazuri confirmate care “cresc în mod regulat”. În ultimele 24 de ore, în Franţa au fost depistate 2.669 de noi cazuri, faţă de 2.524 raportate miercuri.

Cu toate acestea, Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai ridicat nivel al deceselor provocate de pandemia de COVID-19, raportând peste 41.000 de morţi.